Museumssamling

Krogstadtunet Camping har sitt eget museum

Fjøset på Krogstadtunet inneholder alt annet enn dyr. I andre og tredje etasje finnes en privat samling av gjenstander som viser gårdsdrift og dagligliv på landsbygda fra oldemors tid og fram til i dag.

Fjøset som stod her tidligere som ble bygget i 1914, ble tatt av en orkanbyge høsten 1985, men ble bygd opp igjen i samme stil. Og deler av fjøset rommer nå alle gjenstandene som er blitt tatt vare på. 

Her finner du kjøkkenutstyr, barnevogner, ski, strykejern, strikkemaskiner, ymse redskaper og landbruksmaskiner, klær, et gammelt kjøkken anno 1920-tallet, telefoner, radioer, fotoapparater, bøker og enda mye mer. Filosofien bak samlinga, er at ikke bare ting fra 1800-tallet er verdt å ta vare på, men også gjenstander fra den nære fortiden er faktisk historie. De fleste som går runden i museumssamlingen kan dermed finne ting de kjenner igjen fra egen oppvekst.

Samlinga består av mellom to og tre tusen gjenstander, og er vel verdt et besøk. De som besøker samlinga blir ofte overrasket over mangfoldet. Vi følger dere på en runde gjennom samlinga, og forteller om gjenstandene og tunet.

Omvisning på ca. halvannen time er inkludert i billetten.